Valborg

Vi hade gjort majvippor av silkespapper på Öppna Förskolan ett par dagar innan, är det kanske någon finsk tradition? Jag hade aldrig hört talas om majvippor innan men barnen tyckte det var toppen så det kanske får bli något återkommande projekt.
 

Pyntade guldkronor ville de också ha.
Vi brukar alltid fira Valborgsmässoafton vid sommarstugan - det är kallt och blåsigt vartenda år och det är inte alltid de får lov att ens tända brasan för brandrisken, men en tradition är ju en tradition. I år blev det inte så, mest för att jag skulle skriva matteprov i skolsal kl 16-18 (!) men också för att det regnade och var tråkväder mest hela dagen så ingen annan i släkten var heller sugen på att köra långt för att fira på en kall strand.
För min del kändes det inte så viktigt att fira alls men några av barnen var väldigt taggade så när treåringen lagt sig för natten så fick de äldsta vara barnvakter och jag tog med mig tre barn till elden i vår by. Vi har bott här i tio år men aldrig firat på hemmaplan förut! Barnen hittade omedelbart kompisar att leka med men vi stannade inte så länge. Elden brann ut på en halvtimme och jag ville hem och avlösa jouren från ansvar.
 
På natten kom maken och tioåringen ner för att stanna över helgen. De var inte intresserade av att se någon majbrasa ändå och dagen därpå så hade vi lite sent kvällsmys i trädgården i stället och grillade pinnbröd och marshmallows.
 
 

Kommentarer
Postat av: Elina

Va, är ni inte vana med majvippor i Sverige?! :)

2015-05-04 @ 12:05:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0