Tennisavslutning och gräsklippning

Idag var det avslutning för barnens tennisgrupper och vi spenderade därför en del av dagen i tennishallen där det var miniturnering, tipsrunda, fika mm
 

Barnen vann ännu fler rör med tennisbollar och snart får jag väl byta ut stora plastbacken i hallgarderoben mot en flyttkartong för att få plats med dem alla.
Det känns som att terminen slutade väldigt tidigt?! Det är ju bara början av maj än!
Nåja, jag ska inte gnälla över att det blir...hrm... rätt mycket färre pass att skjutsa till. Det kommer förmodligen att bli lite träning ändå för de större åtminstone men det värsta trixandet med barnpassning och körande slipper jag nu. Ingen konfirmationsläsning kvar heller, det minskar i väldig fart och jag kan nästan börja känna doften av sommarlov :-)
Ah, ljuva sommar utan tider att passa hit och dit. Sakta ner på tempot och ta dagen som den kommer. Jag längtar!
 
Något som jag faktiskt längtat efter men som inte är så himla kul när man väl kommit dit det är gräsklippning. Vi har haft en hel rad med regniga dagar och då får man ju lov att bortse från att gräset växer så det knakar, men nu så börjar man höra grannarnas gräsklippare jobba från alla håll och då vill ju inte jag vara sämre.
Ikväll verkade det vara läge - torrt i gräset, inte för kallt ute men heller inte för varmt.
Gräsklipparen letades fram från sin undanskymda plats i garaget och kördes in på gräsmattan men sen vägrade den att starta. Jag ryckte och ryckte, tonåringen kom ut och skulle visa lite muskelstyrka men förgäves. Jag pausade och försökte igen, talade vänligt med maskinen och kanske hotade den lite också. När jag var på väg att ge upp och köra tillbaka skrället så upptäckte jag en liten slang som såg ut att ha fallit ur sin plats. Med den åtgärdad så startade klipparen på ett kick förstås men vid det laget hade ögonblicket med "fröjden att klippa vårgräset för första gången" redan passerat.
I ren irritation så lyckades jag köra på en sten modell större som låg dold under högt gräs och klipparen kved högt. Ett par sekunder tänkte jag hämndlystet att "där fick den", men förmodligen så är det något som kommer att drabba mig mer den dagen jag blir tvungen att köpa en ny maskin.
Nu är jobbet gjort i alla fall och gräset är prydligt kort - för den här gången.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0