Långhelg

Med Kristi Himmelfärds´och sen en klämdag på det så blev det verkligen långhelg.
M har hälsat på och som vanligt så är jag helt utmattad efteråt. Utöver allting annat så vill jag passa på att hinna göra så mycket som möjligt när jag har möjlighet att komma utanför husets väggar med valfri barnkonstellation eller tom barnfri en stund. Under några dagar så lever vi "familjeliv" som förr, fast samtidigt absolut inte som förr. Speciellt denna helgen var något utöver det vanliga och de inre känslostormarna är inte nådiga. Det är intensivt på alla sätt och vis och på söndagskvällen som känns det som att man passerat en mangel. Igen.
 
Jag tog med mig några mellanbarn till Toy World för att titta på en Astrid Lindgrenutställning som de hade där tillfälligt. Själva utställningen var så liten så att det inte var mycket att se men resten var lika roligt som alltid tyckte barnen. Vi gillar Playmobil :-)
 
 
 
 
Lite geocaching blev det också i helgen förstås.
 

För att inte tala om finfika:
 
 
Lördagen kan närmast beskrivas som Stora hårklippardagen då åtta i familjen blev nyfriserade och fina; 2 klipptes på salong och 6 klipptes av mig. Själv ser jag fram emot min årliga julklippning eller nåt :-)
 
Mina föräldrar var snälla nog att forsla hem en cykelvagn som jag hittade via Blocket och nu kan vi börja cykla till och från öppna förskolan, biblioteket och affären. Jag behöver motionen och det finns bara fördelar med att låta bilen stå. Vi hann med en liten provtur mellan regnskurarna igår kväll.
 

Bilden togs innan avfärd och småtjejerna var aningens skeptiska. Vi har haft en cykelvagn förut, runt 2004-2005, men de små missade ju den upplevelsen då. De tyckte det var toppen nu i alla fall och de hade verkligen ingen lust att vända hem och gå in bara för lite ösregn. Jag var av annan åsikt. 
 
Idag har jag och femåringen varit och hälsat på i skolan där han ska börja förskoleklass till hösten. Det är inget nytt, fyra av syskonen har gått samma spår och haft samma lärare och klassrum tidigare så han känner ju igen alltihop. Dessutom så känner han ungefär halva klassen sen tidigare så jag tror inte det blir några som helst problem för honom trots att han inte har gått på förskola som "alla andra". Han leker ofta skola ihop med storasyster hemma och jobbar med siffror och bokstäver - han är kort sagt redo inför höstterminen.
 
Ikväll ska jag iväg på scrapbookingkväll. Pyssla, fika och samtala med andra vuxna :-D 

Kommentarer
Postat av: Elina

Skönt att du får komma iväg på lite eget pyssel :)

2015-05-19 @ 10:03:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0