Helsingör

Tioåringen hade en Helsingörsresa innestående sedan länge och nu hade han pratat ett tag om att han ville åka dit med mig. Inte mig emot och att han var med på att göra det till en geocachingtur var extrapoäng :-)
Nu blev det läge att göra den där resan - gpsen laddades med koordinater och med en papperskarta i fickan och matsäck i väskan så var vi redo att ta oss till färjan.
 

Kul men lite läskigt att åka båt tyckte sonen.
 
Lunch intogs vid en fontän och i strålande solsken, det var många som hade gått man ur huse för att ha picnic där. Vädret höll i sig hela dagen och det var precis perfekt för långpromenad med shopping och geocaching.
 
Det blev en hel del loggningar på danska sidan och trots att jag varit i Helsingör väldigt många gånger så har jag aldrig sett så mycket av stan som den här dagen. Det är nog det roligaste med geocaching; att man får se så många platser som man kanske aldrig hade besökt annars. Ofta får man veta en del om platsens historia eller liknande på köpet.
 

Det blev också tillfälle att besöka slottet, sola i hamnen och titta på den nya (för oss iaf) statyn "Han".
 

Den har funnits på plats ett par år om jag inte minns fel och den här sjömannen i blankpolerat stål var väldigt på tapeten när den sattes dit. Dels för att det är en naken man (till skillnad från Lilla sjöjungfrun i Köpenhamn som ju är kvinna) och dels för att den är så "modern". Jag gillar den!
 

Vi promenerade drygt en halvmil och var allt lite möra i benen när vi till slut gick på färjan tillbaka till Sverige igen. En fantastisk dag och ett fint minne för oss båda.
 
Vill man veta mer om geocaching eller följa våra äventyr inom sporten så kan man läsa mer på http://geocachers.se/
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0