Förmiddagslek

Mina föräldrar dök upp hos oss på morgonen för att hjälpa mig hålla baksidan av tomten någorlunda ogräsfri. (Kommunen skulle fixa till precis utanför tomtgränsen, ett projekt som började bra men nu förmodligen är bortglömt - såvida de inte bara tänkte ha det som odling av kriskål och nässlor - och deras elände kryper långt in i min trädgård nu. Jag ska visa er bilder vid tillfälle.)
Eftersom jag inte visste om det så hade jag hunnit lova barnen att vi skulle gå till lekplatsen och leka i skogen men det kändes ju inte helt ok att låta någon annan slita i min trädgård medan vi roade oss. Lite betänkligheter hade jag allt men mormor insisterade på att vi skulle göra som vi tänkt ändå.
 
Treåringen börjar fatta det här med att luta sig fram och tillbaka för att få fart på gungan och det är härligt att se hennes framsteg.
 

Vi hade fika med oss och sen lekte vi i skogen. Bäcken lockar alltid också och självklart hör det till att kasta i pinnar och se vilken som är snabbast.
 
 
 
 

Hit går vi flera gånger i veckan. Vi möter aldrig några andra barn på lekplatserna, de få gånger vi inte har varit ensamma så har det varit hela skolklasser som haft lektion där (vår grundskola är en "ute-skola"). Lite trist men å andra sidan så har mina små än så länge varandra. De leker lekar, går runt och pysslar i skogen intill osv och det är aldrig någon som är sugen på att gå hem igen :-)
Jag har nästan alltid en bok med mig, senaste tiden har det enbart varit matteböcker och miniräknare men jag behöver koppla av med något helt annat och ska försöka ta mig tid till skönlitteraturen också.
 

Det här är andra delen av fyra. Jag har inte läst första boken men gjorde misstaget att tro att det var ok att ha sett filmen (som jag fö gillade!). Film och bok följer inte varandra helt och därför har jag nu varit inne på nätet och reserverat bok 1,3 och 4... Jag skulle nog rekommendera att läsa dem i ordning annars. Spännande men egentligen lite för mycket ungdomslitteratur för mig, det märks att de nog är riktade till en yngre marknad. Om min tonåring hade kunnat tänka sig att läsa mer än han spelar onlinespel så hade han förmodligen tyckt de var grymma. Å andra sidan så har han precis lånat "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" så jag ska inte klaga på hans läsande.
 
Hur som helst så är det aldrig fel att sitta i gräset med en kopp kaffe och en bok medan barnen leker och har kul.
Treåringen slänger ibland ur sig en del saker som får en att fundera över hur livet ska vara, tveksamt om hon menar det så djupt som det låter men hon kan verkligen få en att tänka till.
När hon satt och gungande så sa hon: "Mamma, mitt liv är som en födelsedag!"
Är det inte så det ska vara? Är det inte så man önskar att barnen ska känna? Det kommer en dag när livet känns allt annat än roligt så varje dag som känns som en födelsedag är dem väl unnat och något att värna om.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0