Vad man kan göra på fem dagar

Redan fem dagar sedan jag skrev senast, tiden rusar iväg. Jag har hållt mig sysselsatt i alla fall :-)
Jag rev av sex prov i ellära redan under helgen bara för att ligga steget före, äntligen ett ämne som gick smidigt!
 
Äldste sonen har nu kommit halvvägs på sin praktikvecka på en brandstation. Det var inte lätt att få en plats där men jag är så glad att han fick komma till det som var hans förstahandsval! Han har pratat länge om att han ville bli brandman men för att vara lite realistisk i sina ansökningar om praktik så siktade han på att få jobba inom livsmedel eller butik som också stod högt på önskelistan att prova på.
På brandstationen är det verkligen inget "hänga efter någon handledare och göra skitgörat utan att ta plats" utan den här veckan får han en rejäl utbildning med praktiska övningar. Perfekt om man som han ville få känna på vad det handlar om och dessutom har något som är värt att ta upp i ett framtida cv!
De var några stycken praoelever från olika skolor i vår del av länet och de har nu fått hänga på när det har varit övningar i byggnader och fordon, eldssläckning, brandförebyggning och HLR. Idag gjorde han någon fys-bana där de sprang upp och ner i någon byggnad i full utrustning med slangar, kröp och bar vikter...
 

Jag får ju skjutsa honom dit och hämta honom när han slutar varje dag men det är inga större problem och så ligger det nära köpcentrat och IKEA där jag och de små nu äter frukost varje morgon :-). Det är en trött men lyrisk son jag hämtar upp och han är nu helt säker på vilken utbildning han tänker gå, rökdykare is da shit tydligen.
 
 
 Utöver att ha kört pendel till storstan så har vi också genomfört årtiondets rockad genom huset. Tre barn har helt bytt rum och ytterligare tre har fått ommöblerat och/eller nya sängplatser. Morfar har hjälpt till att köra släp med Blocketfynd och sen har jag skruvat, burit och konkat runt på allehanda möbler och inredning genom huset. Bra med stora barn som kan hjälpa till med det tyngsta (förutsatt att man orkar vänta på att de ska komma hem från skolan). Två dygn tog det ungefär när vi väl kom igång och med tanke på att jag för två veckor sedan inte ens hade köpt färg till de väggar som skulle målas om så har det gått förvånansvärt snabbt från början till slut. För färdigt är det! Skönt att få det klart för jag blir galen när projekt är sådär halvfärdiga i evigheter och det blev rena flyttstädningen samtidigt - inte en liten pryl på fel plats just nu. 
Äldsten fick ett större sovrum och kan i fortsättningen sitta i sin egna soffa när han spelar tv-spel. Han fick ett rejält presentkort på IKEA när han fyllde år att spendera på småinredning (tavlor, kuddar, vägghyllor etc) men det enda han har köpt som kan räknas in dit är en liten fotpall för en hundring.
Lilleman har fått ett eget rum och slipper nu dela med småsyrrorna - vi har alltid haft som tumregel att de får eget när de börjar skolan och till hösten så är det ju hans tur att börja F-klass. Lyckan är total hos den lille killen som plötsligt fick ett stort skrivbord, massor med förvaring, mediaspelare med fjärr och inte minst en låsbar dörr.
Jag har lite träningsvärk här och var och en del blåmärken men man får se det som gratis träning.
 
Vad har mer hänt?
Jag färgade håret igår. Inget märkvärdigt, jag har accepterat att jag får hålla mig till ljusbrunt och så även denna gång. Minstingen vaknade mitt i färgningen så jag fick skölja av det snabbt efter drygt halva tiden med en ledsen tjej halvliggandes i en saccosäck intill badkaret. Det grå försvann i alla fall så jag får vara nöjd med resultatet.
Jag har bytt till sommardäck (inte jag personligen, det här till sådant som man mer än gärna betalar andra att göra), trots att bilen meddelar att det finns risk of ice när det är +5 ute. Nu får det vara färdigt med vinterväglag har jag bestämt och håller tummarna för att det är vår när vi åker norrut under påsklovet.
 
Våffeldagen idag och det har vi förstås firat genom att äta våfflor. De senaste åren har vi blivit bjudna på våfflor hemma hos mina föräldrar men för att få ihop det tidsmässigt så utökades servicen i år till att mormor kom hem till oss med våffeljärnet i en kasse och grädden färdigvispad :-)
 
I helgen är det dags för ännu ett barn att fylla år. Nu kom jag precis på att jag har gömt presenter som behöver slås in. Lika bra att leta upp dem för ibland är de gömda så väl att det tar ett år eller mer att hitta dem igen.
 

Kommentarer
Postat av: Elina

Det är så roligt att du fortsatt blogga!

2015-03-30 @ 10:39:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0