Jag finns här

Jag är här, jag lever :-)
Det kom en vändpunkt - en nödvändig men icke desto mindre jobbig sådan. Summan av kardemumman är att jag numera är ensam med sex barn och trots att våra barn (som är prio 1 och ALLTID kommer att vara det) alla mår bättre av förändringen så gör det förfärligt ont i mammahjärtat för den som saknas är långt bort. Ibland kommer insikten som ett slag i magen och luften går ur mig för en stund. Jag hoppas att vi hittar någon annan lösning före sommaren, men man kan inte vara säker på någonting alls längre. Under tiden försöker vi hitta ny habilitering och nya lösningar. Jag försöker glädjas över det positiva och vara stark för de som behöver mig.
 
 
I övrigt så har jag fullt upp med pluggandet. Det är högt tempo och mycket att lära in och tenta av, vissa delar är apsvåra och andra är lekande lätta. Hade jag vetat på förhand vilka frågor jag skulle tampas med så hade jag aldrig vågat tacka ja till kursen och det är kanske tur att det blev som det blev. De här veckorna har jag klarat mer än vad jag trodde var möjligt! Att ge sig in på högskolefysik utan några större förkunskaper är inte det enklaste - jag gick barnskötarutbildningen och sedan samhäll med estetisk inriktning och inte var det mycket till termodynamik eller elektromagnetism på flygvärdinneutbildningen heller :-)
Jag har gett mig sjutton på att ta mig igenom det här om det så betyder att jag får sitta och plugga halva nätterna så det är precis vad jag gör. En insikt så god som någon är att jag gjorde rätt som tog fysiken nu för att veta att jag INTE ska fortsätta på den banan framöver. Även om det är roligt att få lära sig allt så har det effektivt tagit död på mitt intresse för astronomi och partikelfysik!
 
Vintern har övergått i vår - underbart!
 
 
Förra veckan sken solen ovanligt mycket och barnen ville direkt ha fram förra årets storsuccé - studsmattan. Det är ju lite av ett projekt att montera ihop den, speciellt om man som jag "städat undan den" genom att plocka ner den i sina minsta beståndsdelar. Det tog några timmar att få allt på plats och barnen har hoppat sedan dess :-)
Nu kan jag inte förstå att vi väntade så många år med att skaffa en studsmatta; motiveringen ful och dyr övervägs utan tvekan av fördelarna. Den har varit värd vartenda öre och skänkt mer glädje än någon annan enskild barnpryl tror jag.
 
 
 
Vårkläderna är inventerade och det stod snabbt klart att jag skulle åka på att köpa 7 par vårskor + gummistövlar + tennisskor samt några nya vårjackor inom en snar framtid. Idag tog jag med ett gäng till köpcentrat och en jacka inhandlades till en son som helst skulle sllippa ha jacka, någonsin. Så fort den första solen kom så slängde de stora killarna vinterjackorna och övergick till typ koftor och munkjackor. Att det skulle kunna regna eller blåsa åtminstone någon gång under sommarhalvåret vill de gärna bortse från. Om inte annat så är det fortfarande frost på morgonen vissa dagar så det är inte någon tryckande värme ute nu heller. Jag tvingade förresten på sonen ett par överdragsbyxor också (jacka + överdragsbyxor kostar i paket 599:- på Stadium just nu, åtminstone i vår del av världen) som han tog under lite morrande. Vi har samma storlek så det innebär väl att jag får ett par nya överdragsbyxor att ha i skogen då.

Vi har hunnit med ännu en födelsedag och sjuåringen är nu hela 8 år. Högst på önskelistan stod en egen surfplatta och det skaffade jag en för rätt länge sedan som har blivit liggandes i väntan på dagen D. Hon hann använda den en dag sedan brände någon kretsgrej sönder :/ och där har vi nackdelen med att jag köpte en begagnad. En ny är dock på väg hem så snart kan hon återuppta sitt kära Fruit Ninja och Angry Birds.
 
Jag kommer förmodligen att fortsätta blogga, lite sporadiskt, men tar livet en dag i taget. Just nu känns det främmande att se sig som "en bloggande mamma". Jag som har tyckt att jag haft nästan för mycket fritid har nu....lite mindre av den varan. Det är ok. Pluggandet känns meningsfullt och jag har faktiskt hittat ny energi och nya möjligheter att finnas närvarande för mina barn. Mitt i sorgen finns också många skratt och mycket värme.
Ta hand om er därute och var tacksamma för alla dagar.
 
 

Kommentarer
Postat av: Fransyskan

Välkommen tillbaka! Har saknat ditt bloggande. Och även nu, när du verkar ha hunnit ner till botten och upp igen, så skriver du härligt uppmuntrande.

Ledsen att höra att det fattas en i skaran hemma:-( Hoppas att allt löser sig till det bättre.

2015-03-16 @ 07:07:30
URL: http://mittlivsomfransyska.wordpress.com/
Postat av: Elina

Åh <3 Läser om och om igen och förstår inte riktigt vem som är var och varför, men hur som helst så hoppas jag att ni alla mår bra och kan känna vårsolens värme. Och det verkar som om ni kan det!

2015-03-17 @ 13:52:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0