Tips: Godisburkar

Barnen får väldigt begränsat med godis på lördagarna, vi kör (oftast) med lösgodis i Ikeas små barnskålar av plast, gamla varianten som är mindre än dagens. Ändå vill de lägga undan till senare på kvällen, spara till en filmkväll eller kommande lördag. Sedan kommer de (ibland upp till ett halvår senare) och frågar efter sitt "sparsnask".
 
- Hmmm... Vilket var ditt? Vad låg det i?
- Jag hade det i en orange skål. Eller en ljusblå. Eller så låg det i kalaspåsen från XX kalas.
- ?!
 
Skålarna/burkarna/påsarna hamnade alltid på olika ställen beroende på vem som ställde undan dem så till slut fick man leta igenom hela köket och dessutom fanns alltid risken att tex en tvååring hann först och åt upp allt...
 
Mormor löste problemet i sommarstugan med att använda Ikeas magnetiska burkar som hon namnade.
 
IKEA Grundtal burk 39kr/3st

Nu har barnen likadana hemma, de sitter på skåpet ovanför kylen så att inga små klåfingriga kan få tag på dem ens med hjälp av en stol :-)
 
 
Nu råkade jag ha en massa foton kvar sedan gamla familjekalendern men sätter man bara en namnad frysetikett på sidan så kan man ju se innehållet om man vill ha koll på vad som finns i. 

Kommentarer
Postat av: Mia

Finns de kvar i sortimentet? Tänkte köpa dem för något år sedan och bara glömde bort det. Perfekt i arbetsrummet! Tips till dig som tack: Tävla hos Anna idag:http://haga26.se/

Svar: De finns kvar än, jag såg dem senast nu i veckan!
Viktoria Sjubarnsmamma

2015-01-18 @ 13:55:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0