Tandläkarbesök och en hel del svammel

Den här veckan så har vi hunnit med flera tandläkarbesök - olika barn och olika dagar såklart, det ska ju inte vara för enkelt. Idag var det femåringens tur och han har väntat och längtat! Om ni inte visste det så är det en jättekul grej att få gå till tandläkaren: man får åka upp och ner i stolen, de använder lustiga saker att blåsa och pilla på tänderna med och det bästa av allt - man får en fin present med sig hem! :-)
Just den där lilla saken man får välja när det är klart är ju ett toppenknep. Kanske att jag också skulle skutta hela vägen från bilen till tandläkarstolen om jag fick välja mig något riktigt trevligt efteråt - ett snyggt mobilskal, läppglans eller kanske ett par örhängen (drömma kan man ju alltid).
Sonen tyckte det var lite jobbigt med den starka lampan som lyste i ansiktet så tandläkaren fiskade fram ett par coola solglasögon i barnstorlek och så genomgick han resten av undersökningen som en miniatyr från Blues Brothers.
Att välja något från hemliga lådan efteråt var svårt men till sist bestämde han sig för en liten glittrig plastsköldpadda. Han har vårdat den som om det vore en diamant och ser redan fram emot nästa tandläkarbesök.
 
Samma gosse satt och lyssnade på musik under eftermiddagen och jag skulle skoja lite med honom och dansade loss i vardagsrummet, tog ut svängarna ganska rejält. Han blev mer och mer imponerad.
- Åh, du är ju bra på det där!
- Jomen! (skakar loss ännu mer) Det här kallas för En vild björndans...piratversionen...med halva dubbelslag.
- WOW! Inte visste jag att du var SÅ bra.
 
Jag har en utbildning som om jag hade slutfört den gett mig titeln dansintruktör, jag tävlade för mitt college och var rätt bra på allt från Ballroom till Latin en gång i tiden. Men efter ganska exakt 15 års uppehåll så har den perfekta Paso Doblen alltså övergått till "en vild björndans". Jag säger inte att de där åren var bortkastade men ni förstår vad jag menar.
Hade en endaste en av våra barn uttryckt en önskan om att bli proffsdansare så hade jag blivit själaglad men så fort vi sätter igång musik så blir det bara de mest märkliga varianter av balett-breakdance med inslag av linedance och klockan-02-på-nattklubb. Som om en speedad Markoolio skulle utföra Den döende svanen.
Tennis! Det är tur de har tennis i stället.
 
Jag hade tänkt skriva en hel massa saker och jag har mängder med bilder till både det ena och det andra men nu orkar jag inte :-)
Jag har precis målat en hylla och jag behöver få tillbaka den till sitt rätta läge och städa undan efter mig innan jag somnar här på skrivbordsstolen.
 
I morgon är det en ny dag. Även de skolbarn som varit lite risiga med ont i halsen den här veckan ska troligen tillbaka till skolan i morgon och då är det bara jag och de tre minsta kvar hemma. Vad ska man då hitta på? Om vädret tillåter så vill de till lekplatsen men det har varit regn till och från hela veckan så jag tvivlar på att morgondagen blir annorlunda. När det är varmare ute så sitter jag ofta på lekplatsen i duggregn, men nu...nej tack. Ikea är alltid ett omtyckt utflyktsmål men där har vi redan varit två gånger de senaste tio dagarna :-/ Bjuda hem någon vän kanske? Folk som är daglediga är sällan lika morgonpigga som jag och vid tolvtiden så måste jag rusa iväg och hämta barn från skolan igen så just fredagarna blir väldigt korta om man vill kunna dricka kaffe och samtala i lugn och ro.
Man skulle ju kunna tänka sig att man ägnar förmiddagen till att städa - och det här MÅSTE jag bara få inflika - det finns just ingen städning att göra! ;-p Man ser botten i alla tvättunnor, huset är dammfritt, inga skåp att omorganisera, inga papper att sortera, fria ytor i alla gemensamma rum. Halleluja!
I morse började jag dagen med att måla lite inne på gästtoan och sedan sorterade jag ut lite kläder som inte används, bara sådär i brist på annat. Somliga skulle peka in i tvättstugan och ha en del att säga om den men det är ett rum som jag förtränger. Så länge det inte finns någon tvätt att tvätta och det är välorganiserat i skåpen så kan jag blunda för backen med ensamma strumpor, dammråttorna under vasken och återvinningskärlen därinne som behöver tömmas. Låt mig ha lite lugn i själen ändå :-)
Hallen? Vaddå hallen?! Kom igen - jag är ingen maskin! Det bor folk här!

Kommentarer
Postat av: Mia

Jag slås ofta av hur otroligt mycket Du hinner med... Som mamma till två små o ett hus som skulle må bra av en rejäl storstädning måste jag fråga hur många timmar Ditt dygn har? Hur hinner Du med allt?? Är djupt imponerad!!
Stor kram!!

Svar: Jag hade nog behövt några extra timmar på mina dygn! Jag vet ju var jag tar tiden ifrån, det är sällan jag somnar före 01 tyvärr även om jag alltid har som mål att vara i säng före midnatt. Jag är en ganska rastlös person men prioriterar barnen före vardagsstädningen så tvärt emot vad man kan tro så är vårt hus oftast rätt stökigt (däremot väldigt rent, man får skilja på de två sakerna).
Viktoria Sjubarnsmamma

2015-01-16 @ 08:50:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0