Nu är julen slut

Nu har vi packat ner julen för den här gången, som vanligt är det både skönt och vemodigt på samma gång.
Jag förundras som alltid när julpyntet försvinner över hur stort vardagsrummet är och hur fint hem vi har. (Den senare känslan försvinner i samma takt som städningen går åt fanders erfter ett dygn eller så.)
 
Vi satte ihop granarna och dansade runt dem tills alla hade fått nog, körde raketen några gånger och sedan hjälptes alla åt med att plocka av julgranspyntet samtidigt som man åt polkagrisstänger. Inte minsta avsteg från vår tradition alltså ;-)
 
 
 
Äldsten hjälpte mig att få upp rubbet på vinden och sedan har jag med dammsugarens hjälp försökt få bort granbarren som spridits över hela huset. Vi kommer att hitta barr här och var i ett halvår framåt och då har vi ändå plastgranar!
 
Jag kommer främst att sakna den traditionella, dvs gröna julgranen. Det finns inget som slår det mysiga skenet från julgransbelysningen! Jag älskar ju allt julgranspyntet och tvärt mot vad man kan tro när man ser våra färgglada granar så är i stort sätt allt valt med omsorg, tanke och känslor.
 
 
 
Änglafamiljen kommer också att bli saknad, för jag tycker den hör till julen:
 
Det här var ett projekt som vi gjorde till kyrkans adventsfönster 2012 under temat "änglar". Alla familjemedlemmar var med och gjorde sin egen figur (barnens i deras färgkoder!) och känner man oss kan man lätt peka ut vem som är vem :-)
 
Året innan det så gjorde vi en krubba till samma fönster, även där var alla delaktiga och gjorde lite saker var:
 
 
Vår gamla köpta krubba kommer aldrig ens fram längre för alla gillar den här bättre.
 
Gipstomtarna i olika varianter, målade av mig, maken och äldste sonen, har flyttats till botten av vitrinskåpet där de kan beskådas året om av de som är korta nog :-).
 
 
Julmusiken kommer att bli väldigt saknad då vår julmapp på Spotify har gått runt dagligen sedan första advent. Den här julens stora hit har utan tvekan varit "Bjällror och klockspel", en ny Dorsinklassiker. Inte i samma anda som Körbergs och Sjögrens traditionella låtar men ändock all julstämning man kan önska sig.
 
Nu kan det räcka med jul för den här gången - hej och tack för den här tiden säger jag. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0