God fortsättning på det nya året

Jag borde sagt Gott Nytt År för flera dagar sedan men ni får nöja er med en God fortsättning på det påbörjade 2015.
Jag och elvaåringen tillbringade en stor del av dagen ute på geocaching och det var fasligt roligt även om jag gärna hade varit hemma hos de mina, helst samtidigt. Vi kom hem på sena eftermiddagen lagom till att festpynta och byta om till kalaskläder och sedan anlände mina föräldrar för att fira med oss.
 

Det var "fri klädsel" som vanligt, jag hade gärna sett alla uppklädda men somliga vägrar och när vi ändå bara är hemma hos oss så är det bättre att alla känner sig bekväma. En del valde skjorta eller finklänning, andra valde onepiece eller pyjamas... i kombination med djurmasker, knasiga hattar etc.
 
Snyggaste kombon!
 
Vi hade som vanligt delat upp middagen i omgångar och de flesta av barnen valde att äta första omgången bestående av ett berg av pannkakor tätt följt av glass med grädde, maränger och kolasås.
 
 
 
Sedan gick vi ut och maken tände lite barnfyrverkerier i trädgården, små blixterklot och annat som vi hade kvar sedan förra året. Ganska lagom för de små som sedan gick och la sig i vanlig tid.
Lite senare så åt vi vuxna (och ett barn) fläskfilé med klyftpotatis och bernaisesås. Till efterrätt lemoncurdglass med varma blåbär, maränger och grädde. Enkelt men gott!
 
En stund före tolvslaget så väckte vi de barn som somnat och placerade oss i lekrummet som har långa rader av fönster ut mot parken. Därifrån har vi god utsikt över i stort sett hela byns fyrverkerier. Vi har en jättestor fyrverkeributik ganska lokalt så häromkring skjuts det mängder! Det finns liksom ingen anledning att köpa något själv (bränna upp pengarna) och sedan ett antal år tillbaka så skänker vi pengar till välgörenhet i stället.
Vid midnatt skålades det i Pommac, maken och jag kramades och barnen bad en efter en om att få gå och lägga sig igen :-)
Bara de äldsta barnen höll sig vakna framför en film och gick och la sig samtidigt med oss vuxna.
 
På nyårsdagen var vi bjudna till mina föräldrar på lutfisk! Vi har ju haft gäster själva och sen blev maken illamående och vi höll oss undan (det blev dock ingen magsjuka av det utan var nog snarare kombinationen av inlagd sill och stora mängder ischoklad som nattmål...) men på så sätt så blev det lite mer jul ändå. Jag som hade fått nya tårtprylar i julklapp av sonen stod för en tårta till fikat. Den skevaste tårta du gjort, var makens och barnens betyg på den. Hade ingen sett den innan så hade jag kanske kunnat skylla på att den fraktas i bil placerad i ett barnknä, men nej...Men god var den ändå.
 
 
Dagen efter så kom min efterlängtade bil!
 
Peugot 807
 
Jag kan inte nog poängtera hur fantastiskt det är att ha tillgång till en bil 24/7 igen!
Bilen kom på eftermiddagen och jag var uppe sent och satte in sparkskydd och bilbarnstolar i den. Det heltäckande baksätesskyddet fick sys om lite för att passa en extrastor bil men det blev gjort det också. Jag känner mina barn; andra kan säkert frakta barn i bilen utan att det för den skull syns på inredningen men mina tycks ta med sig en halv leråker in i bilen och gärna få sörjan att fastna halvvägs upp på dörrarna. För att inte tala om att fem av barnen lätt blir åksjuka om man kör längre än en mil.
Dagen därpå vaknade jag med feber och ont i halsen (som förmodligen framkallats av några dygns sömnbrist då tre små haft rejäla ögoninflammationer och turats om att vara vakna och gnälliga hela nätterna) men framåt eftermiddagen så tog jag med de ivriga barnen på en premiär-åktur. Femåringen invigde bilen med att bli åksjuk och kräkas! Jahapp, man har ju roligt nästan jämnt :/
Som tur var så hade vi stannat till vid en butik för att köpa en saccosäck åt sjuåringen och där handlade jag också en snygg förvaringslåda med lock. Den lådan kom till användning längs vägen och var inte så fräsch när vi kom hem, men bilinredningen klarade sig bra.
 
Summan av nytt år då: 2014 var inget höjdarår för oss så ett nytt år med nya möjligheter var att föredra.
 
Jag hoppas på ett fint 2015 både för mig och min familj men också för er andra. Det finns många därute som kan behöva både lyckönskningar och hopp om ett bättre år :-)  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0