Fredagsutflykt

I morse som kom äldsten på att han hade en lapp om ett föräldramöte som skulle skrivas på och lämnas in idag. Ok, ingen fara, jag skrev på lappen och lämnade den på köksbänken. Men vad hände sen?! Jo, tvååringen klättrade upp och snappade åt sig svarstalongen jag just fyllt i varpå hon åt upp halva :-/ 
Och så undrar folk varför vi inte har husdjur?!
Sonen tyckte det skulle vara pinsamt att lämna in den biten som var kvar och hävdade att läraren säkert inte skulle tro honom om han sa att lillasyster ätit upp resten. Det blev till att lämna svar via mail.
 
När skolbarnen kommit iväg så bestämde vi oss för att göra en utflykt trots allt och det var inte svårt att övertala barnen att vi skulle på geocaching. Ryggsäcken packades med fika och koordinater för lämpliga barncacher och så körde vi iväg. Det var kallt ute men rätt soligt - helt ok utflyktsväder för att vara vinter.
 
I ett ihåligt träd gjorde vi första fyndet.
 
 
 
Barnen bytte till sig ett näbbdjur i plast samt ett Hello Kitty-halsband och så la vi armband, Pokemonkort och en reflex i lådan.
 
Ytterligare en cache togs innan vi satte oss för att fika i solen. Vi hade en stor termos med varm choklad med oss och det var precis vad som behövdes en dag som denna. Chokladen var fortfarande rykande het men jag hällde över i barnens vattenflaskor så svalnade den till lagom temperatur rätt snabbt. Lite ostmackor och sockerkaka blev det till.
 

Gräsänderna skulle så klart matas också. Som tvååringen så klokt sa: "Man måste dela med sig!"
 

Sedan var det dags att bege sig hemåt för att börja hämta upp barn från skolan.
Mina föräldrar kom på fika och morfar hjälpte bla till med att stänga ett fönster som svällde medan jag vädrade häromdagen.
 
Barnen hjälpte till att baka pizza och nu så har vi fredagsmys. Det är Fångarna på fortet på tv och det är inte direkt det mest intressanta man kan se tycker jag, men mellanbarnen gillar det och hejar på olika lag.
 
Ikväll ska maken hämtas upp på tågstationen, sent som attans. Det är bara ett par veckor sedan han var hemma senast men det känns som en halv evighet sedan. Förr trodde jag aldrig att jag skulle klara av att vara själv hela veckor men se man vänjer sig snabbt vid det mesta! Det ska dock bli trevligt med lite vuxensällskap och det finns ju alltid tusen småsaker som behöver dikuteras och gås igenom innan han drar iväg på jobb igen. Kanske vi hinner gå ut och äta ihop någon kväll men det är väl att ta i förstås.
Annars kanske jag ska passa på att dra iväg på något kul helt själv också när jag för en gångs skull har möjlighet till det :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0