Födelsedagsfirande

Nu kommer en period där födelsedagarna duggar tätt. Igår var det tvååringens tur att fira födelsedag och numera är hon alltså 3 år :-)
Det blev sång och paket tidigt på morgonen som sig bör. Bäst av allt var nog en alldeles egen saccosäck (lillasyster fyller år på lördag och ändå få en så de fick faktiskt varsin samtidigt) och en kassaapparat.
 
Ikea Duktig 149:- (Det är ju en miniräknare med solceller! Bra kvalitet, inget plastskit som de andra som säljs i leksaksaffärerna. Låtsaspengar och betalkort medföljer dessutom.)
 
Hon gillar inte att bli fotograferad och är ändå sällan stilla de 3 sek som min mobilkamera behöver på sig. Det här blev morgonens födelsedagsfoto:
 
 
Kläderna köpte jag egentligen till storasyster men när paketet efter 7 veckor dök upp så passade de inte henne utan stl 7-8 år var mer som 2-3 år. Så kan det gå när man handlar något via Tradera och det skickas från Asien... Volangkjol är inte riktigt den här lilla damens grej men storasyster var så förtjust att hon har det på sig ändå som utklädning.
 
När skolbarnen kommit iväg så valde vi andra att äta brunch på IKEA. Jag och de små fikar/äter extrafrukost där ibland men brunchen har vi aldrig provat förut. Det var som ett helt julbord och en hotellfrukost på samma gång! Vi vuxna tog allt från parmaskinka till potatisgratäng medan barnen (ok, jag också kanske) åt mest frallor och pannkakor med chokladkräm. Riktigt gott och för 39:- är det ju oslagbart.
 
 

 
Efteråt så fick födelsedagsbarnet för första gången följa med storebror in i lekhuset. Vilken lycka! Hon har ju varit med när han har fått gå in och leka där så många gånger och nu äntligen så hade hon åldern inne. De var bara därinne i de tio minuter det tog för oss andra att ta oss genom varuhuset och ut igen men nu har hon provat i alla fall. Det blir säkert fler gånger :-)
 
Jag och maken hade ett möte på skolan inbokat så mina föräldrar skulle komma och passa barnen medan vi var borta. Jag hade tänkt mig att vi skulle spara tårtan tills i helgen när vi ändå ska fira lillasyster, men se det var det många som hade synpunkter på. Vi gjorde ett snabbstopp på närbutiken och köpte en fryst liten tårta som de fick kalasa på när vi var borta.
 
Maken åkte iväg igen så det blev till att än en gång säga hej då och lämna av honom på tågstationen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0