Dubbelt födelsedagskalas

Igår var det dags för nästa barn att fylla år och vår ettåring blev 2. (Det känns verkligen att bebistiden försvinner bort.)
Födelsedagsbarnet kom in till mig tidigt på morgonen men somnade om i min säng. Ett par barn kom och väckte mig lite efter kl 07 för då tyckte de att det var dags att sjunga. Jag väckte de andra och denna gången fick de välja om de ville vara med vid paketöppningen eller sova vidare, men det var bara äldsten som valde att stanna kvar i sin säng. Vi smög så gott vi kunde men när jag tittade in på sängen så satte minstingen sig upp och ropade glatt "Hej-hej!". Det blev fart på oss och jag hindrade henne från att hoppa ner från sängen och försvinna... så det blev sång och paket på sängkanten ändå. Hon är så liten än och var inte jätteintresserad av att öppna paket men syskonen hejdae ivrigt på. Hon fick ju en egen saccosäck redan i tisdags och den gillar hon, men annars så packade hon mest upp presenterna och la dem åt sidan bara. Dagens bästa var en så enkel sak som ett tvåpack trattar att leka med i badet.
Ikea, 9 kr/2st
Jag var lite trött efter att ha varit uppe på natten och försökt stoppa/minimera skadorna efter en vattenläcka (en helt annan historia) så vi låg kvar allihopa och myste i sängen länge innan jag kom på att det var lördag och fyra barn skulle till tennisträning i omgångar.
 
På eftermiddagen så blev det sedvanligt tårtkalas och eftersom småtjejerna fyller år med fyra dagars mellanrum så slog vi ihop det till ett dubbelkalas.
 
 
 
 
 

Treåringen fick en fotbollstårta med fyllning av apelsin och nötcreme och gräsplan av smörkräm. Tvååringen fick en hjärtformad jordgubb/vaniljtårta med minimarshmallows på. De valde inte själva men tårtorna passar deras personligheter väldigt bra :-)
 
Jag hade letat fram ballonger att pynta med ihop med girlangerna och serpentinerna, men någon hann före mig - jag tror det var födelsedagsgrisen själv som klippte isär dem. Lite onödigt kan man tycka men det gick så bra så utan dem.
 
 
Innan läggdags badade de nyfirade och de där trattarna som minstingen packade upp på morgonen slog lätt de dyra disneyfigurerna, prinsessdockan och det andra hon fick. Varför ska man krångla till det så?
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0