Chiafrön: Hiss eller diss?

Jag visste inte ens att det fanns något som hette chiafrön förrän jag hörde på radion att chiapudding var förra årets mest googlade begrepp. Det lät bra och hälsosamt så jag tänkte att man kan ju alltid testa.
 
 
Jag hittade något enkelt recept där man blandar dem med mandelmjölk och vaniljpulver, låter det stå över natten och vips så har man en smaskig pudding fullproppad med nyttigheter.
Barnen fick varsin sked för att smaka och jag tyckte det var rätt ok tills de började jämföra konsistensen med snigelslem och liknande...
Puddingen är inget för mig.
 
Så vad kan man mer göra med chiafrön? Bara ha det på filen/gröten eller finns det något roligare man kan göra?
Vi använder ju en massa olika frön ihop med torkad frukt i powerbars, kanske det kan fungera lika med de här.

Kommentarer
Postat av: Susanne Ohlsson

Googla på chiaknäcke!
Tror jag har sett det på tidningen Lands sida!

2015-01-24 @ 03:57:50
Postat av: Elina

Ett tag sen du skrev detta inlägg, men vill tipsa om chiasylt. Det gör jag åt sonen som inte gillar vanlig söt sylt men ändå vill ha nåt mer syltliknande än naturella bär på pannkakor etc ibland. Jag kokar upp valfria bär, brukar bli ca 2 dl hallon och blåbär, och blandar sedan i några msk chiafrön och lite honung och vaniljpulver. Låter stå och tjockna och svalna. Håller ca en vecka i kylen!

2015-03-17 @ 15:10:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0