Avbrott

 
Då kom det alltså en dag då jag gick in i den berömda väggen. Sprang in i den rent av.
Gårdagen tog nog pris som den sämsta dagen någonsin! Och då har jag ändå haft en hel del skräp att tampas med i livet.
Låt oss säga så här; det finns en hel del nötter här i världen. Somliga borde... skämmas! Jag säger inte värre ord irl så då behöver jag inte skriva dem heller, jag tänker desto mer.
Världen gick under igår men eftersom ingen annan kommer att föra våra barns talan så är det bara att resa sig upp, plocka ihop skärvorna och kämpa vidare. Som förälder kan man aldrig lägga sig ner i fosterställning och sova bort det jobbiga och som förälder till ett barn med funktionshinder så måste man vara ordentligt alert 24/7.
 
Jag fick ett glatt besked häromdagen i alla fall och det kan bli det som räddar mig nu. Jag har kommit in på Kungliga Tekniska Högskolan och är studerande igen. Termodynamik och elektromagnetism får en att fylla huvudet med annat och ger - tro det eller ej - stunder av vila. Jag har en plan som sträcker sig långt fram i tiden men om ödet låter mig välja det är en annan fråga.
 
Med detta så tackar jag för mig. Kanske återkommer jag hit, livet måste ju vända någon gång.
 
Jag finns på Insta som Storfamiljslycka
 

Snö!

 
 
 

Nytt kalas

Idag fyller äldste sonen 15 år! Det är ju inte klokt vad tiden går, han var ju liten alldeles nyss!
 

Han blev firad redan igår, maken var hemma över helgen så då ville sonen ha både paket och tårtkalas med familjen samlad.
Det blev paket och rena lyxfrukosten på morgonen och sedan hade han körlektioner som skulle avklaras. Dagen till ära så snöade det ordentligt, en riktigt skånsk vinterdag med snöslask överallt eftersom det ändå var milt i luften. Körningen hade gått bra ändå men det var en stelfrusen kille jag hämtade upp efter två timmar. Nu har han bara teoriprovet och uppkörningen kvar sedan kan ha få sitt AB-körkort. Som han längtar!
 
Han ville inte ha någon vanlig tårta utan hade bestämt sig för en glassbomb och han skulle göra den själv.
Yttersta lagret skulle absolut vara sockerkaka så jag fick baka en rulltårtsbotten på plåt (som ändå inte räckte till den stora bunken utan fick skarvas med ett lager av en köpe-tårtbotten) och sedan skulle det vara flera lager glass med godis emellan och så måste man frysa in det i omgångar... Det tog sin tid men resultatet blev precis som han önskat.
 
 
God var den också! Vi har nästan halva kvar så det blir glasstårta till mellanmålet i eftermiddag också. Jag vågar knappt säga det men det gick åt nästan 6 liter glass och tre påsar godis så hade det inte blivit något kvar så hade vi fått skämmas faktiskt.
På kvällen skjutsade jag maken till tåget igen och som alltid så blir det väldigt tomt hemma efteråt.
 
Jag och äldsten följer serien Once upon a time, vi har ganska nyligen börjat se den från start via nätet. Den är jättebra, hela grejen med att sagofigurerna finns och har fastnat i vår värld är lite "mindbending" och de får ihop det bra med "vad som egentligen hände".
 
 
 
Elvaåringen kollar också de kvällar han får vara uppe extra länge men eftersom han inte sett alla avsnitt så blir det lite småkrångligt att hänga med så han är inte så intresserad. Det har därför blivit min och äldstens tid för oss själva och han vet mycket väl att jag är lättövertalad både att servera något lite gott till och att se ett extra avsnitt trots att läggtiden egentligen passerat :-)
Igår var inget undantag och vi såg tre avsnitt på raken.
 
Sonen ska snart byta rum så bland paketen med moppe-relaterade saker så fanns också ett rejält presentkort på Ikea som säkert kommer väl till användning. Han har valt väggfärg och hoppas på att jag ska ha lust att måla om snart men jag vill vänta tills det blir lite varmare (han flyttar ut till friggeboden som ska sen ska värmas upp på heltid med el-element så jag skjuter gärna på det). Färgen han har valt är en ganska mörk blå som han gett mig färgprov på. Jag misstänker att den kommer att kännas lite väl mörk så jag ska ta mig ut till Bauhaus någon dag och hämta alternativa färgprov åt honom. Tyvärr gick min bil sönder igår - ja, den nya - och jag vill inte ens tänka på sådana tråkigheter som att vara utan bil och håller tummarna för att det går snabbt och lätt att fixa så jag är bilburen igen inom kort.
 
Det började snöa ordentligt igår kväll så nu har vi en riktig vinterdag framför oss. Ska det bli vinter så kan det ju vara läge nu då om det ens ska vara lönt! Några veckor med pulkaåkning och bygga snöfort kan jag gå med på, men sen vill jag ha vår och lite sol igen.

RSS 2.0