Premiär!

Idag har vi hunnit med två premiärer, den ena trevlig och den andra lite mindre så.
1. Vi fick en fin eftermiddag i sommarstugan med lek i trädgården, i skogen och på stranden.
2. Årets första fästingbett kom såklart inom en timme.
 
Jag hade köpt ett stort paket gula ärtor som jag delat upp och gett till de större barnen. Ihop med blåsrör (plaströret som finns på en del äldre galjar) är de ett kul tidsfördriv. Åtminstone mindes jag det så från min barndom då jag och brorsan roade oss med sådant. Ungarna stack till skogs omedelbart med varsin påse ärtor och ett rör i högsta hugg. Det blev tydligen ett rör över och när det låg kvar där på bordet i uterummet så kunde jag inte motstå frestelsen att roffa åt mig en näve ärtor och sätta efter de andra.
Vad jag inte hade räknat med var att det är jättesvårt att få iväg ärtorna. Har man otur så får man bara iväg dem ett par meter i sakta fart och med en spottloska i anhängande. Har man ännu mera otur så visar sig de två äldsta vara experter på ärtblåsning så de utan problem kan dra iväg projektilerna i salvor med hög fart och bra träffsäkerthet. Det gör ONT att bli träffad. Dessutom blev jag träffad av en ärta precis under ögat och då bestämde jag enväldigt att ärtblåsning är en farlig sysselsättning som kräver strikta regler.
Det spelar ingen roll att det direkt efter på förfrågan sades inte synas ett dugg att jag blivit träffad - nu har jag ändå ett intensivt blåmärke i form av en punkt under ögat. Ärtstorlek.
 

Prickning av måltavlor är godkänt även för de små.
 

Ett besök på stranden ingår alltid. Vi tippade ut en korg med förra årets strandfynd av stenar och snäckor - nu väntar månader av nytt samlande.
 

Jag älskar doften av hav! Jag är uppvuxen vid havet så för mig är ett enda djupt andetag nog för att spela upp hela registret av barndomsminnen, frihet, natur och lugn i sinnet.
Frågar man min man som är uppvuxen mitt i inlandet så luktar det mest gammal tång och alger :-)
 

Jag älskar gullvivor! Vid sommarstugan finns det gott om dem och det fick mig att fundera på vad som har hänt med mina hemma. Eller har de kommit upp i år också men jag har haft tankarna på annat håll? Jag glömde se efter när vi kom hem men ska gå och titta i morgon.
 

Dottern gav sig ut på sakletning med ett bildkort jag gjort för att aktivera barnen i naturen. Vi mötte henne när jag och de minsta var på hemväg från en liten promenad och en stund senare hade äldsten sett henne i stugan. Plötsligt visste ingen säkert var hon höll hus så jag gick för titta i skogen och höra om hon var fikasugen men jag fick leta ett tag innan hon fick syn på mig och ropade. Hon var på jakt efter ett lönnlöv och det är inte helt enkelt i en tallskog.
 
Sommarstugan inte är "igång" för kontinuerligt sommarboende än och utan uppvärming så det var varmare ute än inne. När det sen blev molnigt och gråare ute också så blev man bara ruggigt kall och jag som är frusen av mig huttrade ett tag innan jag fick barnen till att packa ihop sig för hemfärd.
Nu har vi invigt stugan för i år och vi ser fram emot en lång och fin säsong.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0