Påsklov med roadtrip

Direkt efter att sista barnet kommit hem från praktik/skola i fredags så packade vi bilen full - med 6 barn och en hamster är det inte så mycket plats kvar för bagaget, men man är ju en hejare på att stuva in allt som behövs -och så begav vi oss norrut för att hälsa på maken och tioåringen. Jag älskar verkligen att åka bil med barnen och har inte riktigt förstått hur många kan våndas inför bilresor med barn. Visst, jag har åtminstone fyra barn som lätt blir åksjuka men med en åksjuketablett innan avfärd så löser det sig och är ett mindre bekymmer än vid de korta sträckorna vi kör till vardags. Barnen gillar också att vara på resande fot, så mycket att ena sonen faktiskt hade önskat att vi skulle åka upp på hans födelsedag (vilket jag sa nej till).
Det blir ju några stopp längs de 45 mil vi åker men vi har bra koll på var det finns roliga lekplatser, toaletter och rastplatser utan att man behöver bege sig alltför långt från E4an. Vi hade full matsäck med oss på ditvägen och stannande bla för att äta våfflor med grädde och sylt på ett ställe. Längs med vägen klarnade också bilden på alla saker som vi INTE fått med oss i packningen. Normalt sett så skriver jag långa listor i förväg och hinner både kolla och dubbelkolla innan vi ger oss av. Så var det inte den här gången och därmed saknades ett och annat vilket gav upphov till följande:
"Du sa att jag skulle packa tre uppsättningar kläder - du sa aldrig något om att jag skulle ha med kalsonger!"
"Ingen sa till MIG att vi skulle ta varsin vattenflaska och huvudkudde när vi gick ut till bilen. Vaddå, alla andra har båda, JAG har bara vattenflaskan."
"Men mamma... INGA tandborstar?!"
 
Här vill jag inflika att det är hutlöst dyrt med tandborstar på bensinmackarna.
 
När vi kom fram var det läggdags för alla och det är ju lite som det är när det ska fixas sovplats till 7 pers och de minsta redan hunnit sova i bilen, men till slut kom vi till ro. 
Nästa morgon var vi uppe med tuppen för att fira sonen som blivit tolv år. Det blev inte så fasligt många paket för honom att öppna på plats i år och det kändes lite trist, men han var ok med att en egen tv-spelskonsol väntade på honom hemma och ett löfte om att ordna ett pass ledde till en hel del planerande.
Tårta skulle vi ju ha och den ville han göra själv. Lite speciellt att fira med farfar, farbror och kusin också för det hör inte till vanligheterna.
 
 
Annars hann vi med geocaching, gå på kusinkalas och lite shopping under minisemestern. Ett besök på Klossbutiken blev det och det hade vi sett fram emot. De säljer Lego för de som inte vet det och mängderna Lego som finns där är rätt otroliga. Det hade ändå kunnat vara som vilken leksaksaffär som helst om det inte vore för att det är omöjligt att missa att personalen faktiskt har passion för det de jobbar med. Man behöver inte vara barn eller personligen gilla att bygga för att uppskatta kreativiteten på Instagram och det där märks av när man besöker den fysiska butiken också. Urkul!
 
 
Gustavsviksbadet har stått högt upp på barnens önskelista länge och nu blev det tillfälle att göra ett besök där också. Jag tog med mig fyra barn till äventyrsbadet för en halvdags badande. Jag visste att det skulle vara...kostsamt... men man håller ju ändå andan när inträdet går loss på 825:- för halva familjen. Sen tillkommer parkeringsavgift och (närapå obligatorisk) fika. Jaja, det är ju lov och roligt hade vi. Femåringen och sjuåringen kunde inte göra riktigt allt, jag skulle nog säga att det passar bäst för stora barn med tanke på åldersgränserna på vattenrutschbanorna och att det är svårt att ha uppsikt över någon större del av badet. Men temat - The lost city - uppskattade åtminstone jag jättemycket. Jag var barnsligt förtjust när det plötsligt började "blixtra" och låta som om det blåste upp till storm i djungeln när vågmaskinerna satte igång. Rätt coolt!
En kul upplevelse helt klart men är det värt pengarna? Nja.
 
 
Resan hem var lika kul och jag känner mig verkligen välsignad som har världens bästa barn. De kan ha sina dåliga dagar precis som jag och visst kan det vara syskongnabb, men när det verkligen gäller så är det ett underbart gäng att tillbringa åtta timmar med i en trång bil.
 
Matpaus
 
Vi kom hem igår eftermiddag och vid läggdags var allt uppackat och samtliga kläder tvättade (det finns katter i huset där vi bodde och jag är lite känslig för just katt och vill gärna få bort det värsta).
Jag är fortfarande fast på vintertid och blir lika förvånad varje gång jag tittar på klockan och den är mer än vad jag tror. Jag ligger liksom lite efter med mattider och sådant. Tur det är påsklov så vi hinner få ordning på det.
 
Äldsten har bränt pengar på ett PS4, jag fattar inte grejen med att lägga pengar på olika varianter av tv-spel. Men så gillar jag fortfarande Wii så jag är väl för gammal för att hajja.
En större skärm var livsviktigt och den gamla gav han till lillebror. Vi hittade en större på Blocket och jag fick en smärre chock när vi skulle hämta upp den. Jag bara vände i dörren med orden "jag måste nog hämta bärhjälp...". Ett tag var jag rädd att hans tv skulle vara lika stor som den familjen har i vardagsrummet men den var snäppet mindre. Tur det, för det skulle kännas väldigt fel om ett av barnen hade större tv :-)
Däremot kan jag tycka att hans är i största laget med tanke på att han ska sitta typ 3 m ifrån den och spela. Han kommer att få dålig syn, eller fyrkantiga ögon. Det kan aldrig vara bra.
 
På fredag kommer maken och sista barnet ner till oss så är vi fulltaliga igen ett par dagar. Det ska nog letas ägg, är det inte på påskafton? Påskharen skulle behöva komma iväg och fixa något att stoppa i äggen.
 

Kommentarer
Postat av: Elina

Nu måste jag fråga: var är Klossbutike n? Den har vi aldrig hört om! Men vilket perfekt utflyktsmål på någon husvagnssemester, tänker jag, om man råkar röra sig i de trakterna.

Svar: Klossbutiken ligger utanför Örebro. De har nyligen flyttat in i nya lokaler och utöver alla Legoset (då menar jag även gamla serier och såna där ovanliga set från 16 år och uppåt) så kan man köpa lösa delar om det är något man saknar och det finns även ett "bygga-Lego-rum" och en biosalong med Legofilmer. Nu när vi var där så var det dåligt med kläder - vi köpte massor förra året - men det kanske är tillfälligt iom att de precis flyttat. Nu på påsklovet hade de byggtävling i butiken och alla som deltog fick en present, mycket uppskattat av våra barn och jag tror de har såna aktiviteter på de flesta lov. Hemsidan heter klossbutiken.se och på Instagram Klossbutiken (barnen älskar bilderna på Insta).
Viktoria Sjubarnsmamma

2015-04-02 @ 10:23:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0