Helg igen

Gårdagen var toppenbra får jag nog säga. Mormor erbjöd sig att ha de tre hemmabarnen hos sig hela förmiddagen och jag fick några helt barnfria timmar. Jag får barnvaktshjälp därifrån ganska ofta numera, en timme här eller där för att ta något annat barn till tandläkaren, gå på föräldramöten osv - så att be om barnvakt bara för egen del det vill jag faktiskt inte göra. Tanken var väl att jag skulle åka hem och sova de timmarna, jag sover inte tillräckligt mycket det förstår jag också och tydligen så börjar jag se sliten ut :-) Visst hade det suttit fint med en tupplur under dagen men den lyxen känner jag inte att jag "har råd med", det finns så mycket annat att uträtta. Så istället tog jag mina böcker, ett block och miniräknaren med ut till köpcentrat och lyxade med pluggfika.
 

Efter två STORA kaffe så började till och med Schrödingerekvationerna bli mer greppbara. Ni som har sett The Big Bang Theory har säkert hört talas om Schrödingers katt :-) I början när jag läste om Schrödingers forskning om våglängder så kunde jag bara tänka på en teoristisk katt i en låda och han kommer för evigt vara förknippad med just det.
 
Sedan var det dags att hämta upp de små samt dottern som hade kort skoldag. Hon fick en kompis med sig hem. Ibland kan jag tycka att det nästan är lugnare när barnen har kompisar hemma för plötsligt leker alla tillsammans (ofta tycker kompisarna att det är kul att ha med minstingarna och de följer inte mig som en svans) och då kan jag fokusera på annat ett tag. Drog igenom städning, all tvätt och bakade lite medan barnen hoppade studsmatta och lekte i trädgården.
På kvällen åkte vi och badade i simhallen, på förslag av en annan mamma. Jag hade hoppats på att få tjattra lite med mina vänner (aka barnens kompisars mammor då det var flera av dem där) men det visade sig vara nästintill omöjligt eftersom jag hade två småbarn antingen i famnen eller precis intill och jag dessutom var den enda mamman som faktiskt badade. Jag har nog aldrig tänkt tanken att åka till badhuset med barnen och inte vara i vattnet själv?! Det kan ju vara för att jag så gott som alltid har med mig icke simkunniga barn, men även när jag åker enbart med dem som har bra vattenvana så badar jag. Iofs så har jag simmat längder när jag har åkt med de äldsta och de haft kompisar med sig - nästan samma sak kanske.
 
Barnens fröer har börjat ta sig och man märker skillnad bara över dagen nu.
 
 
Jag har postat lite torvbriketter och fröer till tioåringen också ifall han också vill göra sig en liten rabatt.
 
Idag har barnen varit ute mer eller mindre hela dagen. Jätteskönt när man kan ha dörren öppen och låta dem gå ut och in utan så himla mycket ytterkläder.
 

Vi hade en del väldigt välmogna bananer så jag bakade en banankaka till fika och så satt vi på uteplatsen och njöt av den och solen.
 
 
Äldsta sönerna kom på häromdagen att de behövde gympaskor att ha på utegympan (skorna kan ej förväxlas med innegympaskor eller tennisskor) som de nu har börjat med. Det kläckte de ur sig en sådär kvart över nio på torsdagskvällen när de skulle ha utegympa redan på fredagen. Kanon, verkligen.
Mormor tog över markservicen här hemma ett par timmar innan middagen och så tog jag med mig de två äldsta och köpte ytterligare två par skor. Båda har passerat stl 40 och kan inte längre handla de billigare ungdomsskorna.... lite pengar seglade iväg förstås och jag har nu slutat räkna hur många par skor vi är uppe i denna sidan nyår. För övrigt kan jag säga att de vårskor jag var med tonåringen och köpte för några (få) veckor sedan nu ser ut som om de har korsat altanten, blivit överkörda av en ångvält och tjänstgjort som fågelbon. Jag blundar för det ett litet tag till och funderar på att låta honom gå igenom sommaren i foppatofflor.
 
Om en vecka konfirmeras han (i foppatofflor?) och vi var i alla fall inom en butik och provade ut ett guldhalsband till honom. Det är det enda han önskar sig och det enbart för att jag tyckte att han skulle komma på något bättre än ett årskonto för onlinespel på PS4.
Han vägrar fortfarande ha släktkalas, eller tårta, eller något firande alls efter ceremonin i kyrkan. Varför i hela fridens namn han absolut ville ha en kostym dagen till ära det har jag inte fått svar på än men den hänger här i klädkammaren i alla fall. Han kan ju ha den (och foppatofflor) när han hoppar studsmatta... eller sitter vid datorn... eller matar hamstern...

Jag hörde på radion idag att nästa vecka ska det komma några dagar då det blir uppåt 20 grader i vår del av landet. Jag hoppas på att det stämmer!
I morgon tänkte vi oss göra årets första besök i sommarstugan och om det inte blåser alltför kallt så kan vi säkert gå en sväng till stranden och andas lite havsluft.
 
Nähä, man kanske skulle ta och lägga sig? Man vill ju inte fortsätta att se sliten ut.
 

Kommentarer
Postat av: Fransyskan

Jag bara älskar din humor:-) Tack för att du satte ett leende på mig så här på morgonkvisten!

2015-04-19 @ 08:12:37
URL: http://mittlivsomfransyska.wordpress.com/
Postat av: ɑ n n i k ɑ

Gott!

2015-04-19 @ 11:56:20
URL: http://blogofphoto.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0