En liten värmebölja

Vi har haft ett par riktigt varma vårdagar här och det är underbart. Igår ville barnen ha fram limbo-setet och med limbomusik till så blev det nästan lite sommarkänsla.
 

Själva ribban som hörde till hittade vi inte först men stången till poolhåven funkade ju bra tills rätt del återfanns bakom lekstugan. Jag satt ute med mina fysikböcker och kombinerade pluggandet med kaffedrickande och att hjälpa barn av och på med skor, leta upp fjärilshåvar och blanda extraseg blåsbubblemix.
 
Efter många timmar ute så var det både ett, två och tre barn som behövde bada och nog sjutton blev det stopp i avloppet under badkaret redan efter första barnet! Rensa avlopp hör inte till mina favoritsysslor alls, jag är ganska tålig av mig men hårbollar och hudavlagringar är inte trevligt på något sätt. Jag försökte involvera tolvåringen i arbetet men han började hulka direkt, Nåja, förr eller senare så får de väl lära sig.
 
Lördagar är tennisdagar, det är svårt att se på dem på något annat sätt när fyra barn ska träna i omgångar. Mina föräldrar brukar hoppa in och ta något pass ibland men det är fortfarande lite skytteltrafik till tennishallen som gäller. Under en träning hämtade jag ut mediciner till sonen som så sent som för ett par veckor sedan hävdade att han i stort sett aldrig har problem med sin astma men som nu plötsligt har kliande ögon och kämpigt med andningen emellanåt. Det är VÅR, som sagt. Jag hade med mig stora plånboken men den här gången var rubbet gratis. Det brukar betyda att jag ganska snart måste lägga ut en rejäl summa igen.
 
Under sena träningen passade jag på att handla på Maxi. Inte för att jag egentligen behövde någonting idag utan för att barnen älskar att vara i Minihuset och leka under tiden jag är inne i affären.
 

Tre barn fick roa sig bland bollar och rutschkanor och jag fick tjugo minuter att bara strosa runt i lugn och ro och kolla in utbudet av sommarsaker och heminredning i sällskap med minstingen.
 
Ena sonen ville baka till mellanmålet och på helgerna brukar jag låta honom göra i stort sett vad han vill. Han älskar att baka och brukar vara helt ok på det också. Kock är något som står på min lista över önskvärda yrken för barnen, jag tycker själv inte att det är jättekul att laga mat och med barn som bakar är man åtminstone en liten bit på väg... Jag satt ute i solen under tiden han stökade i köket så jag blev rätt överraskad när jag fick se resultatet:
 
 
Det är Brysselkex om det inte är alldeles uppenbart :-)
 

De smakade bättre än de såg ut, även om man blev något blå i munnen. Jag tror det var något som missades i receptet men vad vet jag.
 
Femåringen hjälpte mig rensa ogräs och sedan så har jag börjat tömma poolen på vatten. Det är väl någon månad kvar tills det är dags att tömma den helt och skura av allt innan den ska fyllas, men man kan alltid börja hinka ur lite nu.
 
I morgon ska jag hämta upp äldsten som är på konfaläger. De ska avsluta med teater i kyrkan men jag är absolut förbjuden att komma och titta eftersom det skulle vara pinsamt, lite synd för jag hade sett fram emot det och syskonen också men man vill ju inte vara en pinsam mamma :/ Jag hoppas att någon annan tar kort.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0