Veckan som gick

Jag är kvar men har tagit mig lyxen att skala bort alla "måsten" för egen del och bara göra det som känns lustfyllt på min fritid. Det räcker så gott att ro runt den här skutan som är vår storfamilj, man blir inte sysslolös någon längre stund ändå :-)
 
Det är mycket som händer nu och som tar en massa extra energi. Egentligen är jag inte personligen drabbad av allt så jag skulle kunna sitta på min ända och liksom vänta och se vad som sker - men det som rör mina nära och kära påverkar mig och de mina indirekt och det är ju omöjligt att låta bli att bli känslomässigt berörd. Folk byter jobb, blir allvarligt sjuka, kämpar med sig själva, kämpar med skolan osv osv
Själv lyckades jag av misstag väcka den björn som sov och förflyttades på något magiskt och skräckslaget sätt 15 år tillbaka i tiden. En lång och tråkig historia som förhoppningsvis snart tar slut så vi hoppar över den tycker jag.
 
Barnen har nu påbörjat sitt höstlov. Vi har inte så mycket inplanerat så vi får se vad vi kan hitta på. Rättare sagt så är veckan lite sönderhackad av möten, tävlingar, bvc-besök och obligatorisk konfaläsning så det är svårt att trycka in något annat än kortare utflykter. De mindre barnen har massor med önskemål och de stora verkar inte vilja göra mycket mer än det de brukar, dvs hänga med kompisarna. De två äldsta är i skrivande stund på LAN ett kvarter bort och jag förmodar att åtminstone elvaåringen kommer att spela onlinespel halva natten (om han nu orkar hålla sig vaken efter kl 23). Äldsten ska upp tidigt för att hänga med på ett möte men jag tror han tyckte det var rätt skönt att ha en enledning att gå hem tidigt. Det är ju så att mina barn inte får spela vad skit som helst och jag struntar blankt i om "alla andra" har fått spela spel med 18-årsgräns sedan de gick på dagis! Det vet mina gossar också och efter vad jag har hört så lyder de våra regler rätt bra ;-)
 
Sista dagen i skolan var det maskeraddag för lågstadiet. Dottern ville gå som Draculaura (dvs Draculas tonårsdotter) och eftersom vi inte hade några sådana kläder så erbjöd jag mig som vanligt att sy något. Lillasysters tröja + min urtvättade gamla tröja + ett spjälsängslakan + en krage från dopklänningen blev till en klänning.
 
 
Inte det vackraste jag har sytt - kanske rent av det sämsta som lämnat min gamla symaskin med tanke på hur det gamla trikåtyget ville dra sig - men godkänt för en skoldag och ett efterföljande halloweendisco.
 
Min mamma har fyllt jämnt och vi har varit där på två kalas. Vi har ju ett barn som med nöd och näppe klarar ett par timmar med utomstående så det var helt lagom att dela upp det i fika med släkten ena dagen och kvällsbuffé dagen därpå.
 
Sonen har fått hem några nya hjälpmedel och nu ska vi på allvar försöka med flyttbara planeringsbilder. Han skrattade gott åt att "mormor" visas som en dam med både kjol och käpp. Hans mormor ser inte ut så (nej, hon är ingen streckfigur heller men det är liksom lättare att ta) men han har godkänt hela konceptet.
 

Jag hoppas att det kan underlätta vardagarna lite.
 
Idag har jag (ensam) packat ner hela studsmattan. Det är visserligen varmt fortfarande så man klarar sig med sommarjacka trots att november närmar sig med stormsteg, men det är ofta regnigt ute och en blöt studsmatta resulterar i så väldigt blöta barn. Studsmattan ska bort över vintern i vilket fall som helst så jag tänkte att det var lika bra att dra ihop den nu så slipper jag höra mer tjat om hoppande och nu hade den också tillfälligt hunnit torka till lite så vi slapp få med en massa blöta löv in i garaget.
Skumgummit på en av stolparna hade börjat gå sönder så jag gjorde en liten lagning. Jag hittade ingen silvertejp men väl motsvarande i kamouflagefärg. Se, nästan osynligt! ;-)
 
Själva grejen med kamouflage är ju att det ska kamouflera något, dvs få det att smälta in i omgivningen. Men det beror naturligtvis på hur omgivningen ser ut. Som med begreppet hudfärgade plåster som skulle vara ovanligt diskreta på sin tid. Det beror ju helt på vilken hudfärg man har, det finns ju fler nyanser än "blekfisig". Jag tror inte de säljs längre ens, men det tog bra länge innan någon kom på att de liksom inte funkar för alla.
Hur som helst så har jag och maken rätt roligt med den där cammo-tejpen och allt fler saker i hushållet blir grönmönstrade när de behöver lagas.
 
Jag hade nästan glömt hur jobbigt det var att montera på fjädrarna på studsmattan och det var precis lika jobbigt att ta av dem igen! Det följde med ett specialverktyg just för det snäva ändamålet men det har vi (jag) lagt på ett BRA STÄLLE för att det inte skulle komma bort och därför fick jag nu använda en polygrip i stället :-/ Jag slet och drog tills jag fick blåsor på händerna och sedan slet och drog jag lite till. Händerna vätskar sig fortfarande men de förbenade fjädrarna ligger nu i en plastkasse i garaget tillsammans med övriga delar. Skam den som ger sig, jobbet blev gjort!
Jag kunde förstås ha väntat på att maken skulle komma hem och hjälpa till men jag är en sådan där envis typ som har svårt att avbryta något när jag väl har påbörjat det.
 
Julen närmar sig och det blir allt tydligare ute i butikerna. Ikea var som vanligt rätt tidiga med att packa upp julpynt men det känns ändå som att de var några veckor senare än på den tiden jag jobbade där.
 

Jag älskar den här tiden och har "nedräkning till nedräkningen". Några julklappar är inhandlade redan och några paketkalendrar likaså. Ändå är jag väldigt långt efter i planeringen mot vad jag brukar vara. Jag har mina excel-listor för julklappsinköp liggandes på datorn men jag har inte ägnat dem så mycket tid ännu. Det känns ok att det är så, än så länge. Ge det en månad så kommer jag oavsett hur det ser ut då att börja drömma mardrömmar om att vakna på julaftons morgon och inte vara förberedd :-)
 
Och nu: 
En STOR latte och en bra bok till det.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0