Halloween

I förmiddags var vi på Halloweenkalas på Öppna Förskolan. Jag hade tydligen inga sjuksköterskekläder kvar på vinden men efter ett besök hos min mor så fick jag tag på en barnskötarklänning (uniform för barnskötare med anställning hos privatpersoner), äkta 60-tal. Hur flott som helst och den passade perfekt!
Dock kändes det osäkert om folk skulle se att det var just en barnskötaruniform så jag satte ett klistermärke i form av ett rött kors på hättan och vips var jag en sjuksköterska ändå. Förklädet var så stärkt att det nästan prasslade när jag gick :-)
 
Här tar vi utklädning på allvar!
 
Draculaura tog en selfie
 
På eftermiddagen kom mina föräldrar för att äta Halloweenfika med oss. Barnen hade själva pyntat och dukat fint medan jag fixade det sista på tårtan.
 
Pumpatårta: Åtta lager, apelsin/vaniljfyllning
 
En stundvis mycket trevlig dag som varvades med ledsammare saker - på det hela taget kan den nog kvala in som en av årets Topp 10 sämsta dagar.
 
I morgon väntas en dag som vi har längtat efter! Jag och maken ska åka bort - tillsammans, utan barn - och vara borta i kanske 14 timmar i sträck! WOW! Det har aldrig hänt förut och då menar jag någonsin. Ever!
Så vad ska vi då göra?
Jo, vi ska totalt nörda ner oss i geocachingen genom att åka på ett event där vi ska mingla med likasinnade en hel dag och sedan avsluta med att springa i skogen med ficklampor, typ.
Hässleholm, here we come!
 
Eftersom vi aldrig har haft barnvakt till alla barnen så länge förut så känns det lite nervigt. Vi är ju på stand by för nödsituationer 24/7 i vanliga fall och händer något i morgon som gör att vi måste avbryta och ta oss hem så tar det minst en timme och troligen 1½ innan vi är tillbaka. Självklart litar jag helt på mina föräldrar men när de rycker in annars och hjälper till med barnen så är det oftast bara ett par tre stycken eller bara för någon timme. Nu blir det från morgon till kväll och är man inte van att ha koll på 7 barn så kan det nog vara rätt så påfrestande.
Jag har curlat så mycket det bara går. Lunchen står klar att servera, middagen är förberedd, lördagsgodiset uppdelat....
 
Lösgodis, sämsta tänkbara skräp.
 
Maken skrattade lite åt att jag tejpat upp middagsinstruktionerna på ett köksskåp, satt upp en varningsskylt vid micron (ettåringen stoppar in leksaker i den och trycker på start - man måste dra ur sladden!), blandningsinfo vid vällingen osv osv
På tv-bänken ligger det ett A4 om hur man byter kanal på boxen, illustrerat med foton. Det låter kanske som att ta i men då har ni heller inte sett min mamma försöka zappa :-)
 
Jag ser fram emot morgondagen och nu blir det en (ovanligt) tidig kväll.

Kommentarer
Postat av: Carola Wetterholm

Älskar dräkten! Underbar:)
Och hoppas att ni får en härlig dag ihop i morgon <3

2014-11-01 @ 02:10:22
Postat av: Johannah m. 5

Hej! Jag undrar om du vill dela med dig av dina julchecklistor som du använder inför jul. Du kanske har en mall i datorn som man kan ändra/lägga till på? Nu när jag jobbar heltid tror jag att et skulle underlätta tillvaron😉Mvh fru glömsk.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0