En vanlig lördagskväll

Jag har en lite låg period just nu och har valt att dra ner på datortid. Den här bloggen tar lite stryk som ni ser, kanske blir det en liten paus ett tag om jag känner att det tar mer energi än jag är villig att lämna ifrån mig men jag har inte tagit något beslut än.
 
Dagarna rullar på.
De senaste dagarna har jag lagt ner åtskilliga timmar på att bygga LEGO :-)
Äldsten har tröttnat på sitt Lego och efter nästan tio års intresse då det alltid stått överst på önskelistorna så har han anseliga mängder. Jag vill inte ens tänka på vilka summor som vi har lagt på det genom åren. Syskonen har inte alls samma intresse så istället för att vi "köper loss det" för att ha på lager åt dem så får tonåringen nu sälja av det som varit bara hans. Han vill ha moppe nästa år, bättre teknikprylar osv osv och det är inte utan viss stolthet som jag noterat att han utan vidare tänkt spara ihop till det själv och inte bara kräver att vi ska skaffa allt. Sen har jag förstått att han planerar att köpa julklappar till sina syskon för egna pengar så då kan han ju behöva några extra slantar.
Jag gillar ju att bygga med Lego och jag tog gärna på mig att bygga ihop alla byggsatser till så nära originalet som det bara är möjligt. Mycket rotande efter enstaka bitar har det blivit i stora Legolådan! 
 

Så här långt har sonen 34 auktioner ute på Tradera med allt från Starwars till Technic och Harry Potter. Fler är på gång!
 

En del böcker har blivit lästa under veckan, den mest minnesvärda var utan tvekan en bok om Marie Curies liv. En otrolig kvinna som inte bara fick Nobelpriset en gång, utan två (dessutom fick hennes make och ena dotter också Nobelpriset under sina liv vilket måste vara ett svårslaget familjerekord).
 
Marie Curie
 
Vi pratar mycket om de böcker jag läser här hemma. Det är ju så mycket roligare att dela en läsupplevelse, även om det bara är jag som faktiskt läser själva boken. Tioåringen som har en otrolig nyfikenhet och ett stort intresse av allt som har med fakta, vetenskap och liknande att göra hängde på direkt och jag kan säga att det jag har läst om radioaktivitet, forskning om atomer etc den här veckan det har han också lärt sig. Jag förundras ständigt över hans sätt att formulera frågor på vuxennivå, hur han kan argumentera för- och emot och ta till sig sådant som många andra i hans ålder bara skulle sucka över.
 
I denna stund är det boken En kortfattad historik över nästan allting i ditt hem (Bill Bryson) som ligger på sänghyllan.
 
Det är nog för tidigt att ropa hej än men den här boken kan nog komma att hamna högt upp på min lista över årets bästa, om inte rent av överst. När det gäller den här sortens lärande så är jag hur nördig som helst!
 
Äldsten sover borta i natt så elvaåringen har suttit ensam i soffan ett tag och tittat på matlagningsprogram. För en stund sedan kom han och meddelade att han var lite öm i kinden så han drog ut en tand som verkade lös :-/
Jag tror att tandfén måste kolla om det går att växla till sig en guldtia av något syskon! Sjuåringen borde ha i sin börs - hon har dragit ut två lösa tänder den här veckan.
 
Maken är ute på geocaching (ja, så här dags!) men väntas hem snart. Det var en nypublicerad mysteriecache som han stirrat sig blind på halva kvällen utan att hitta rätt koordinater. Han bad mig försöka och det tog mig två minuter att lösa den :-) så då slängde han sig i bilen och var först på plats för att logga.
Vår hemsida i ämnet på geocachers.se uppdateras bra mycket oftare men det rör ju iofs ett helt annat ämne och är kanske inte helt likvärdigt den här stackars bloggen.
 
Nu ska jag gå och äta lite av min salladsost. Jag försöker undvika att äta godis så på lördagarna när familjen hugger in på lösgodiset så ser jag till att ha något annat gott till mig. Efter kvällsmaten så skulle maken åka och handla mjölk och bröd tills i morgon och då frågade han om jag ville ha något. Femåringen vände sig till mig och frågade: "Vad vill du ha mamma? Brieost? Ett barn till?"
Just den här lördagen valde jag en bit Brieost men eftersom maken inte kan sina ostar så kom han hem med Ica Basic salladsost?! Spelar ingen roll att han påstår att de hade slut på Brieost, jag tror honom inte. Speciellt som han inte visste att han köpt fel. Nåja, man tager vad man haver så nu blir det salladsost och tv tills det är dags att säga god natt.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: MammaMia

Hej!
Har naturligtvis full förståelse om Du känner att Du inte har tid o ork med bloggen. Måste bara säga att det är jättesynd för även om jag är dålig på att kommentera är Du en otrolig inspirationskälla o förebild. Ha det gott o var rädd om Dig!
Kram MammaMia!

2014-10-19 @ 05:36:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0