Plockar, fixar och fejar

Förra veckan tog jag tag i en massa småprojekt här och där. Med maken borta och utan uppkoppling så hade jag plötsligt en massa tid över och använde tiden väl.
Jag målade om lite här, klädde om en stol där, skickade iväg 5 flyttkartonger med onödiga prylar till en loppis, sålde av grejer på Tradera.
Julstädningen påbörjades också, det är bara november än men vi har julpyntandet inplanerat i helgen och ska det hängas upp julstjärnor och sådant så är det lika bra att tvätta gardinerna innan....
Samtliga gardiner är förresten tvättade nu och jag strök sex gardinkappor i morse innan det var dags att lämna av barn på skolan. Eftersom jag är själv i december (eller själv och själv, vi är ju fortfarande 8 i hushållet...) så bestämde jag enväldigt att barnen får ta och hjälpa till lite extra i år. Så av de extra städuppgifterna så har de fått välja lite var utefter förmåga och ålder och så har vi satt in listan i pärmen där allas hushållsuppgifter står:
 
Japp, på allvar har vi en sådan pärm!
Ingen behöver fundera över vad som ingår i deras ansvarsområden, allt står uppspecat där.
Jag känner mig lite som en chef för det här företaget som kallas storfamilj när jag får lov att dela ut arbetsuppgifter. Eller kanske som en diktator ;-)
Det är inte så illa som det låter, barnen är helt med på noterna även om det gnälls lite då och då för sakens skull. Alla vet vad de förväntas göra varje söndag och det går på nolltid. De här extra "julstädningsjobben" var inte så svåra att delegera heller - möjligen tjafsades det lite om vem som skulle få göra vad då olika saker räknas som olika roligt.
Tioåringen paxade för att tvätta mattor och idag har han trampat runt matta nr 2 i badkaret.
 
 
Bara två kvar.
Fjortonåringen städade ut kylen häromdagen och tänkte göra skafferiet också men han ångrade sig nästan när han insåg att jag inte godtog att plocka ut allting och ställa tillbaka det igen. Det ska ju dammsugas, våttorkas och kollas datum också.
När han kom hem från skolan idag så bad han att få laga middagen. Det är andra gången den här veckan och jag uppskattar det otroligt mycket! Idag lagade han lax i apelsin/rosmarinsås och kokt potatis, det är hans egen favoriträtt så han är ju rätt smart när han väljer middagsmat.
 
I eftermiddags röjde jag trädgården ihop med några barn och det var riktigt skönt i höstsolen. Nu är alla trädgårdsmöbler borta och en del av vinterbelysningen har kommit på plats.
 

En god vän kom och hälsade på och överlämnade en jättestor present som jag blev stormförtjust över. Jag får se det som en tidig julklapp för något bättre lär inte tomten komma med.
 
Nu ska jag gå och sätta upp ett antal nydiskade lampskärmar. Lika bra att få det gjort så glaskuporna inte ligger framme när de små stiger upp i morgon för annars kanske jag inte har några kvar att sätta upp sedan. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0