Julhelgen

Det har liksom gått i ett hela julhelgen, jag ni vet hur det är. Roligt med gäster i huset och alla överlevde :-)
Släkten kom kvällen före julafton och det är ju inte riktigt jul förrän alla är på plats så det blev en kort start på firandet i år.
 
Nissarna roar sig i väntan på gästerna.
 
Jultomten kom med en hel del Playmobil till barnen i år och det uppskattades väldeligt av majoriteten.
  
Playmobil stormarknad 
 
Det är nämligen så att den där jultomten gärna ger något till alla barnen men då det är svårt att få något som passar precis alla åldersmässigt så varieras det från år till år (förra året fick barnen ett spelbord med biljard, airhockey, fotboll och pingis - mest för de större alltså).
Paketet lämnades traditionsenligt på trappan då jultomten behövde skynda vidare till andra hus.
 
Efter en rejäl julmiddag och Kalle Anka så togs övriga julklappar fram. Det hade förstås varit roligt att låta dem ligga under granen liiiite längre, men somliga hade inte kunnat hålla fingrarna i styr då.
 
 
I år har vi dragit ner en del på både antal och prisklass när det gäller julklappar men alla blev nog väldigt glada för sina paket ändå. Jag själv fick bla ett tårtdekoreringsset, kakstämplar, smink och en laminator. Den sistnämnda är ju hur bra som helst. Här ska plastas in saker!
Bästa julklappen var nog en bil som för övrigt kommer nästa vecka :-) Inte så att jultomten bara skänkte den - jag lär få betala av den i åratal framöver - men för en gravt underbetald hemmamamma är det fantastiskt! Efter att ha varit utan transportmedel i flera veckor så ser jag fram emot att bli bilburen igen. Man inser inte vilken frihet det är förrän man inte längre kan ta sig utanför hemkvarteren.
 
Familjen fick en popcornmaskin av släkten och det var ju lite kul. Goda popcorn blir det och barnen tycker det är kul att se dem poppas, det tar dock några omgångar om det ska räcka till alla. Så mycket film som vi har sett hela julen så har den där maskinen kommit väl till pass. Jag blev nyss serverad en skål popcorn med någon smörsmaksättning på, inte min favorit.
 
 
 
En ny dator kom också och det betyder att här nu kommer att finnas en vuxendator och en barndator på de gemensamma ytorna. Kanske man får ha sina saker i fred nu då, det finns de som har en förmåga att ändra inställningarna hela tiden annars.
 
Dorsin som julvärd: Toppen!
Han skulle nog ha kunnat säga eller göra vad som helst där för jag och maken gillar honom skarpt. Om ni missade showen "Medan bocken brinner" i SVT så se den på SVTPlay!
För övrigt så finns det misstankar om att sjuåriga dotterns fråga "Mamma, vad är en kommunist?" kan bli en traditionell julfråga framöver. Ni vet säkert vad jag menar.
 
Aktiva tvååringen som inte sover middag längre har själv gått och lagt sig när hon har varit trött under julen, här har ju funnits extrabäddar här och var. Ett bra intiativ tycker jag. Klart man får vila upp sig när man behöver!
 
 
Mycket god mat, julgodis och praliner har det blivit hela veckan. Jag hoppas att det märks på vågen (eller inte märks är väl mer korrekt egentligen) att jag bara gjort två satser knäck i stället för de vanliga sex etc :-)
 
 
Nu har gästerna lämnat oss och det är tomt i huset. Julen känns ganska över redan och julstämningen har lagt sig.
 
 
Jag känner mig inte alls överens med detta. Jag är INTE redo! Jag vill inte, vill inte, vill inte att det ska ta slut!
Våra julkort kom fö fram IGÅR fick vi veta då släktingar började ringa och tacka. Jag postade dem veckan före jul och det ger väl en leveranstid på runt 12 dagar...
Det har varit en ovanlig julmånad då maken har varit borta så mycket osv men det har ändå varit en fin jul och att få ha sina nära och kära runt sig på julafton är trots allt det viktigaste.
 
Nu siktar vi på nyårsfirande och barnen räknar redan ner till de tre födelsedagarna som stundar inom bara några veckor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0