Det lackar mot jul

I onsdags var jag på julfest med "kyrkisgänget". Massor med julmat, julpysslande och trevligt sällskap! Det är definitivt en av höjdpunkterna i december och man kommer ju inte ut så ofta heller numera. Några av barnen hjälpte mig välja klänning och tyckte det var väldigt festligt att jag gick en hel eftermiddag i papiljotter. Ett par små ville också vara delaktiga:
 

Jag kom iväg som planerat och kunde stanna borta ända till 22! En härlig kväll.
 
Maken kom tillbaka i torsdags och plötsligt blev det full fart på julklappsinköpen. Vid det här laget så brukar jag ju vara klar med allt, men i år har december varit som den varit.
I fredags ägnade jag fem timmar åt shopping och nu börjar jag komma i kapp. Bara några saker kvar att införskaffa nu.
 
En trave julkort.
 
Igår kväll började jag slå in paket och framåt halv ett på natten så började julklappssäcken bli rätt full. I år köper vi inte så mycket paket som vi brukar - och ju äldre barnen blir ju dyrare blir det de önskar sig -  men jag handlar åt andra också (eller från kanske jag ska säga) så det blir ju en del ändå. Jag älskar att ge bort presenter och fram tills för ett par år sedan så fick alla små överraskningspaket - inkl. brevbäraren, killen som sålde kvällstidningen osv. Det behöver ju inte vara några dyra saker, en liten julhälsning bara. Jag har begränsat det lite och dessutom har jag förstått att man kan ge folk dåligt samvete och annat tråkigt om de inte räknat med att få något, men vad sjutton - jag gillar att vara jultomte!
 

 
Det finns ingenstans i huset man kan gömma något i den storleken så därför får den stå i tvättstugan helt öppet, dock med hänglås för att hindra nyfikna barn att snoka.
 
 
 
Jag har gjort geléhallon för första gången i mitt liv. Geléhallon och geléhallon... mina är gula, i julformer och smakar apelsin i stället för hallon. Det funkar det också.
 
 
Inte så mycket krångligare än något annat godis egentligen så det kan nog bli fler gånger. Dock gör kostnaden för ingredienser att det nog är det dyraste gelègodiset jag ätit, med tanke på styckpriset så bör de avnjutas långsamt :-)
 
Barnen tittar mycket på julfilm (och på jullovet får man se film mitt på dagen, rena vilda western!).
 

Plockgrönsaker som filmsnacks, det blir fight om de sista bitarna paprika.
 
De två äldsta har suttit uppe med mig och tittat på Forrest Gump nu. En klassiker, den bör man ha sett!
 
 
I morgon är det avslutning på tennisen och det betyder att maken ska jobba och fyra barn deltaga. Dottern valde noga ut sin manikyr för tillfället och grönt med hjärtan på var det som gällde.
 
 
 
Lillebror valde blåglittrigt, det återstår att se om det sitter kvar tills de ska åka för han brukar skava av det rätt snabbt i lekarna.
 
Nähej, man kanske skulle ta och lägga sig. I morgon är en ny dag :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0