Dan före dan före dopparedan

 
Tänk att vi har kommit så här långt redan! Tomten intill adventsljusstaken är en kalender i kartong, köpt på Ikea för ett eller två år sedan och perfekt att lägga godisbitar eller en slant i.
 
Julklapparna är helt klara. Jag har slagit in drygt 55 st de senaste dagarna (inte bara till eller från oss men jag är tomtens sambandscentral) och det betyder att det blir fullt under granen i år också. Vi har försökt hålla kostnaderna nere lite och jag tycker nog att summan hamnade på en rimlig nivå. Jag räknade ut att genom att jämföra priser och handla på rätt ställe så har jag sparat runt 750:- på barnens julklappar! Den sista saken inhandlades idag och genom att gå med i Lekias kundklubb så fick jag köpa ett set med Anna + Kristoffer för 199:- i stället för 399:-
Jag kommer säkert att få ännu fler telefonförsäljare som ringer hem bara för att jag gick med men just nu så känns det värt det (dottern hade helt enkelt inte fått dockorna för ordinarie pris). En sjuårig tjej kommer att bli så glad!!
 
Barnen och jag har gjort lite julpyssel och nu hänger det smällkarameller lite varstans i huset. De måste ju hänga högt upp för annars kommer det garanterat någon liten och plundrar dem på godis.
 
 
Posten kom med en drös julkort idag. Kul , det är annars inte så många som skickar "riktiga julkort" som förr. Jag kan förstå det för det är egentligen inte försvarbart av vare sig miljöskäl eller ekonomiskt - men klart roligare att få något fysiskt att titta på.
Jag var lite sen med att posta våra så jag har ingen aning om huruvida de hunnit/hinner fram, speciellt de som skickades utomlands. I år har jag ju kunnat scrapbooka egna kort :-)
 
I morgon ska maken och äldste sonen rulla köttbullar, sedan är vi helt redo inför julafton. Jag var på Maxi och handlade all mat i förmiddags, ihop med ALLA andra kändes det som. Jag har inget emot vare sig shopping eller folksamlingar men det gick knappt att ta sig fram och efter ett par timmar (!) så var jag nästan svimfärdig och längtade ut till regnet.
 
Trots att förberedelser så känns det inte riktigt som jul. Det har inte varit så himla mycket julstämning i år och jag kan inte ens komma på vad som saknas. Jo, maken har varit borta mycket och det har varit en stor förändring, men ändå...
I morgon kväll kommer gästerna (lite i sista minuten sådär) och det ska bli trevligt med lite extra folk i huset för en gångs skull. Det är ju faktiskt inte jul om inte alla är samlade som vanligt! Sonen med AS är lite orolig för att han ska få utbrott eller anfall så att de märker det men vi försöker underlätta så mycket vi kan för honom på alla sätt och de som kommer är inga främlingar heller.
 
Nu ska jag gå och lägga mig och läsa en stund. Just nu läser jag om stenåldershistoria och man hade väl aldrig kunnat tänka sig att det kunde vara spännande. Det finns så mycket man inte vet!
Jag har fått hosta och är lite rädd att det är en förkylning på gång så det kan vara läge att trappa ner på hushållssysslor nattetid :-)

Kommentarer
Postat av: Elina

Önskar dig och de dina en riktigt god jul! Jag har inte heller riktigt fått tag i julstämningen, men nu har det kommit lite lite snö och det känns genast bättre. Vår AS-son (eller AS är ju vad vi tror) gillar att sitta gömd bakom granen en hel del dessa dagar, men det får han så gärna göra om han vill.

2014-12-23 @ 08:17:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0