Bilbekymmer

Min bil har sjungit på sista versen i ett år eller så men alltid mirakulöst gått att rädda för ytterligare ett tags körning.
Idag var absolut sista dagen för ombesiktning, handbromsen skulle dras åt och det skulle vara lätt att rätta till. Jag lämnade in den på verkstan förra veckan och skulle få igen den samma dag, nemas problemas. Tre dagar senare så hämtade jag upp den då de inte ens tittat på det som skulle lagas! Med nytt löfte om att den skulle fixas idag så lämnade jag av den i morse och väntade...och väntade... Strax efter kl 17 fick jag besked om att den inte skulle hinna bli klar, det behövdes nämligen någon ny del som inte fanns att tillgå.
Jag har tänkt en hel massa arga saker efter det kan jag säga. Hade jag fått veta förra veckan att de inte skulle ha tid att titta på den så hade jag naturligtvis lämnat den någon annanstans. Då hade man också hunnit med att skaffa fram den där skruven.
Förutom att det kommer att kosta en del att laga det lilla felet så behöver den nu också genomgå en helt ny komplett besiktning och jag misstänker starkt att det har tillkommit både det ena och det andra sedan förra gången, givetvis med en del salta kostnader som följd. Det kommer då inte vara lönt att fixa bilen den här gången, den har gjort sitt.
Lite trist att vi lagt åtskilliga tusenlappar på att laga den, köpa nya däck och en sprillans ny bilbarnstol bara nu de senaste månaderna.
 
Med det sagt - jag är nu utan bil!
Hur länge klarar jag mig utan en bil??! Jag bor i en liten by på landet med en närbutik inom gångavstånd (dvs på andra sidan byn, ett timslångt projekt att köpa en liter mjölk med barn i syskonvagn och gåendes), där ekonomipack inte hör till sortimentet.
Fem av barnen har träningar inom diverse aktiviteter på köravstånd tre dagar i veckan och olika tider, några har aktiviteter i vår by två dagar i veckan utöver det. Då har jag helt räknat bort allt vad kyrkis och öppna förskolor heter - sådant blev plötsligt lyxvara.
Fem barn kan inte lämnas hemma själva, några möjligen en kort stund med storasyskonen och de tre minsta har jag ju med mig 24/7. Lägg till ständig jour för ena sonen som då och då måste hämtas upp på skolan asap.
Jag kan låna mina föräldrars bil för det nödvändigaste men jag får inte in barnen i den (och jag tvivlar på att de vill ha tre bilbarnstolar fästa där alltid om de ens går in)...
 
Det här med bilen var ett stort bakslag och jag känner att jag tappade sugen ganska så rejält. Jag har faktiskt gråtit en skvätt ikväll. Så om ni ser Tomten så hälsa honom att jag önskar mig en ny bil i julklapp - den behöver inte ens vara fabriksny, bara den startar och bromsar när man vill. Alternativt kan jag ta emot en stor fet sedelbunt :-)

Kommentarer
Postat av: Carola Wetterholm

Åh skitbilar. Jag vill åxå ha en bättre bil i julklapp, kanske kan vi lämna in en gemensam önskelista:)
Känner din vanmakt, det funkar så mkt sämre utan bil att det liksom inte är ett alternativ. STOOOOR KRAM!

2014-12-02 @ 23:21:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0